sábado, 21 de marzo de 2015

comiat en roda de premsa del jueves 19 de marzo de 2.015



Vull anunciar la meva retirada de la primera linea política municipal.

Vaig començar fa uns 12 anys. Els quatre primers a l’oposició. Aprenent. Escoltant la gent, les seves necessitats, escoltant el que calia fer, amb la il·lusió del canvi. Amb les ganes de canviar la ciutat. Amb el que podiem aportar com a Partit Socialista, amb el Pep Félix com a Alcalde.

Després, vaig viure aquest canvi en primera persona, i vaig poder començar a governar amb àrees tan boniques i de tanta responsabilitat com són (eren llavors) Mobilitat i Seguretat Ciutadana.

Posteriorment vaig tenir l’enorme privilegi d’agafar "las riendas" de tota l’àrea de Territori, especialment Urbanisme i tot el que l’envolta, i mantenir la també enorme responsabilitat de portar Seguretat Ciutadana, amb la seva (la meva estimadísima) Guàrdia Urbana i Protecció Civil, voluntaris sobretot, inclosos.

Qué més puc demanar?

L’únic que em quedava era ser Alcalde, i aquesta plaça ja està coberta, i ben coberta, pel meu Alcalde, Josep Félix Ballesteros, i que per cert, espero que la segueixi cobrint uns quants anys, i segueixi sent l’Alcalde de tots i de totes els tarragonins i les tarragonines.

I a qui vull agrair especialment l’oportunitat que em va donar en tots aquests moments, de poder treballar per la meva ciutat, primer des de l’oposició, i després des del govern.

A la meva ciutat, Tarragona, al meu partit, i a l’Alcalde que va confiar en mi per totes aquestes importantíssimes tasques, els porto al cor.

Dóno les gràcies a la Guàrdia Urbana, a tots i cadascun dels agents, a tots i cadascun dels comanaments. Per totes les decissions que hem pres conjuntament, per moments que no han estat fàcils, per moments en que no han entés algunes de les decissions. Ho hem fet sempre pensant en el bé comú.

Han estat moments dificils, amb una crisi socioeconòmica que no ens ha permès moltes vegades fer allò que voliem, però ho hem fet. Amb menys recursos, humans i econòmics. Molt dur en alguns moments!...  però la ciutat en cap moment ha estat desatesa per aquest cos de policia que és el seu.

Dono les gràcies als treballadors i treballadores de l’àrea de Territori. M’han demostrat ser en general uns grandissims professionals que tenen al cap la ciutat, i l’interès general dels tarragonins i tarragonines. Especialment a la Eli, la Imma, el Lluis, la Montse i la Carme, i a tota la gent que depèn d’elles.

Gràcies a l’Adelyn, i gràcies per suposat a la Pepi, la secretària barreja entre mami i germana, a la que estimo.

Gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes. I als que de vegades no hagin compartit les decissions preses, els vull dir que també he après molt d’ells. Sobretot dels critics constructius. Aquells ciutadans amb els que es pot parlar tot, de manera tranquila i assenyada, i aprendre del que diuen.

Gràcies als companys i companyes, dels que sempre he rebut recolzament i comprensió. A tots els socialistes i les socialistes.

Mantinc més vius que mai els meus valors republicans, d’esquerres i socialistes, i seguiré treballant per la meva ciutat i pel meu partit des d’altres àmbits.

I me’n vaig sentint-me orgullòs i trist alhora, però no abandono aquesta ciutat.

Ni abandono aquesta ciutat, ni abandono el partit, ni abandono la política, ni abandono les meves responsabilitats o aspiracions ideològiques. Simplement obro una nova etapa en la meva vida.

0 comentarios :

Publicar un comentario